Wateroverlast Woerden: sluis Bodegraven dicht op zaterdag 25 mei

Gepubliceerd op 24 mei 2024

Update 24 mei 2024

Vanwege hoge waterstanden kan de sluis op zaterdag 25 mei de hele dag gesloten zijn. Schepen kunnen alleen door de sluis als de waterstand dit toelaat. De waterbeheerder beslist hierover. De sluiswachter geeft ter plaatse informatie.

Op vrijdag 24 mei zijn er geen beperkingen. De waterstanden zijn normaal, omdat er de afgelopen dagen veel water is weggepompt.

Houd hier rekening mee bij uw planning.

Update 23 mei 2024

Met ingang van vandaag is de sluis in Bodegraven weer toegankelijk voor recreatievaart.

22 mei 2024

Er is momenteel veel wateroverlast in Woerden eo. De recente hevige regenval zorgt ervoor dat het waterpeil in de stad Woerden en in de omliggende gebieden zo'n 10 tot 15 centimeter hoger is dan normaal en dat het water op enkele plekken op de weg staat.

Onze gemalen draaien volop om het water af te voeren op de boezem van de Oude Rijn. We kunnen op dit moment niet maximaal afvoeren, omdat de boezem aan zijn maximum zit. Met de hoeveelheid neerslag duurt het een paar dagen voordat de polders weer op peil zijn.

Er is een noodpomp geplaatst bij Barwoutswaarder en een noodpomp bij gemaal Papekop en Diemerbroek, die kampte met een gescheurde persleiding en niet volledig kan wegpompen.

Sluis Bodegraven vandaag dicht voor recreanten

We zetten vandaag de sluis bij Bodegraven open zodat die volledig water kan afvoeren. Voor de recreatievaart betekent dat deze vandaag gestremd is en ze er niet door kunnen. De sluiswachter informeert mensen ter plaatse.


Indien u overlast heeft van water in huis of in de straat dan leest u hier wie u daarvoor kunt bellen: