Festival 900 jaar Waterbeheer was een groot succes!

Gepubliceerd op 13 oktober 2022

Op zondagmiddag 9 oktober sloot het waterschap het jubileum 900 jaar Waterbeheer in stijl af met het gratis Festival 900 jaar Waterbeheer in de Botanische Tuinen Utrecht! De interactieve activiteiten, de zonnige dag en de ruim 1100 festivalbezoekers maakten het festival tot een groot succes.

Waterbewust leven doen we samen!

Op dit bijzondere festival was er volop aandacht voor waterbewust leven. Op diverse binnen- en buitenlocaties in de Botanische Tuinen ontdekte jong en oud op inspirerende wijze meer over wat je zelf kan doen en wat het waterschap doet. En bovendien, hoe belangrijk het is om samen te werken. Bisschop Godebald liep over het festival en vertelde bezoekers over de samenwerkingen en uitdagingen 900 jaar geleden. De inwoners die dit jaar subsidie ontvingen van het waterschap werden in het zonnetje gezet door Hoogheemraad Karin Sommer-de Vries, in Waterpraat gingen bezoekers en experts van Universiteit Utrecht in gesprek over watervraagstukken en bij de College Tour sprak Aniek Moonen over klimaatverandering en de rol van jongeren. De festivalbezoekers zetten hun gesprekken voort bij de WasteBar waar ze in ruil voor afval konden genieten van een tosti of drankje.

Spelend leren

Wat is wateroverlast en hoe ga je ermee om? In de Virtual Reality beleving werd de Lek(ke) Dijk in 4 minuten gered en op de watertafel staken de deelnemers de handen uit de mouwen, zelfs de allerkleinste deden mee. Vol overgave creëerden kinderen honderden hippe buttons op het kunstwerk AKWAGLOT en de slinger ‘JOUW DROOMSTAD’ vulde zich gedurende dag met veelbelovende dromen op kartonnen mini-AKWAGLOTjes. In de workshop Plastic Nature konden de festivalbezoekers samen met kunstenaar Eddy Kaijser unieke plantenbakjes maken van zwerfafval en plantjes. De 4D-IXI ‘Beleef de reis van het afvalwater’ was voortdurend bezet en twee teams gingen de strijd aan bij Pictionary Special Edition 900 jaar Waterbeheer.

Collega's bedankt!

Projectteam 900 jaar Waterbeheer is onwijs trots op deze geslaagde dag. Dat is alleen mogelijk geweest met de hulp en inzet van alle collega's die geholpen hebben. Daarvoor heel veel dank!