Hoogheemraad Bert de Groot komt ver, maar grijpt naast titel Beste Lokale Bestuurder 2021

Gepubliceerd op 3 februari 2022

Op 3 februari 2022 is de uitslag van de Beste Lokale Bestuurder 2021 bekend gemaakt. Onze hoogheemraad Bert de Groot is ver gekomen, maar ging helaas niet met de titel aan de haal. Bert was wel de enige genomineerde waterschapsbestuurder. Hij nam het op tegen 12 soms landelijk bekende bestuurders van gemeenten en provincies.
Wethouder Lahlah van Tilburg ging er met de titel vandoor.

In totaal waren er 13 genomineerden: van elke provincie de beste bestuurder (12) en een beste waterschapsbestuurder: Bert dus. Dat betekent dat er sowieso al 13 winnaars zijn. In de eerste ronde hebben lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen vanuit alle waterschappen Bert genomineerd en hun waardering voor hem uitgesproken. Daardoor kreeg hij in de eerste ronde de meeste nominaties van alle waterschappen. Vanuit de 13 winnaars heeft het publiek in de tweede ronde de landelijke winnaar gekozen.


Meer informatie

De winnaar is bekendgemaakt tijdens het nieuwjaarsevenement Kompas van Binnenlands Bestuur, de organisator van deze jaarlijkse verkiezing. Kijk voor meer informatie over het onderzoek, de nominaties en de uitslag op onderstaande website.