Doet u ook mee met het NK Tegelwippen?

Gepubliceerd op 30 maart 2021

Op 30 maart start het NK Tegelwippen. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, de gemeente Utrecht en Duurzame Week dagen alle Nederlanders uit om zoveel mogelijk tegels uit hun tuin te wippen.

Het wordt steeds warmer en de regenbuien extremer. In een versteende stad en tuin blijft het lang warm en kan het regenwater maar lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en neemt water op. Dus: tijd om tegels uit je tuin te halen!

In heel het land nemen gemeenten het tegen elkaar op om zoveel mogelijk tegels te wippen. Ook in onze regio gaan we de strijd aan: Utrecht vs. Den Haag, Oudewater vs. Montfoort, De Bilt vs. Zeist en Bodegraven-Reeuwijk vs. Woerden. De gemeente die de meeste tegels uit de grond weet te halen wint de Gouden Tegel.

Meedoen is simpel

Iedereen met een tuin kan meedoen! Haal de tegels uit uw tuin en meld ze aan. Kijk op duurzameweek.nl/nk-tegelwippen/ voor alle informatie en laat u inspireren. Wip uw tegels en meld het aantal gewipte tegels op www.nk-tegelwippen.nl.

Ga je tegelwippen in Utrecht? Gemeente haalt tegels op!

Bewoners kunnen hun tegels inleveren bij één van de drie afvalscheidingsstations in Utrecht. Maar u kunt ook een afspraak maken om de tegels te laten ophalen. Dat kan op www.utrecht.nl/tegelophaalactie.


Meer informatie

Het NK Tegelwippen is gestart!