Evenementen

Plichten opzoeken die van toepassing zijn op

Het houden van evenementen van bijvoorbeeld een georganiseerde zwemwedstrijd.

Daarnaast zijn evenementen in of op vaarwegen geregeld in het Binnenvaartpolitiereglement (BPR). Raadpleeg daarom ook die regelgeving. Het kan dus zo zijn dat de activiteit die u wilt uitvoeren niet is toegestaan volgens het BPR.

Hoe het werkt

  1. Maak een keuze: klik op een activiteit die voor u van toepassing is;
  2. U krijgt een schema te zien: beantwoord de vragen en volg de pijlen voor een resultaat. Er is voor elke vraag een uitleg te vinden in het document;
  3. U heeft de kaart en de uitvoeringsregels bij de Keur nodig:
  • De kaart: heeft u nodig om de vragen van het schema te beantwoorden.
  • Uitvoeringsregels: in het schema eindigt u bij een resultaat: een paragraaf uit de Uitvoeringsregels. Hier vindt u de regels en plichten die voor uw activiteit van toepassing zijn.

Maak een keuze

Om het waterbeheer in goede banen te leiden, bestaan er regels en wetten. Zo is er de Waterwet die voor heel Nederland geldt en heeft iedere waterschap eigen regels opgesteld om het watersysteem te beschermen. Dit is uitgewerkt in de Keur en in de bijbehorende documenten. Hierin zijn regionale regels opgenomen.

Uitleg handreiking RIONED EN STOWA:

Stichting RIONED en STOWA hebben een handreiking opgesteld voor evenementen in, op, met, boven en rondom water. Een paar voorbeelden hiervan zijn cityswims, triathlons, survivalraces en modderraces. Deze handreiking wordt door gemeenten en waterschappen gebruikt om inwoners en bezoekers op een verantwoorde manier te laten genieten van het water in hun gebied. Het water wordt steeds schoner, maar niet op alle plekken of momenten is het verstandig om dit soort evenementen uit te voeren. De handreiking is een hulpmiddel om gezamenlijk in gesprek te gaan over het uitvoeren van deze evenementen.

Heeft u hulp nodig bij uw aanvraag?

Bel ons 030 - 209 7358