Jeugddijkgraaf

Onze jeugddijkgraaf

Myrthe ter Heide

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Daarnaast is hij/zij actief in ons eigen werkgebied. Op dit moment is Myrthe ter Heide onze jeugddijkgraaf. Zij zit op het Revius Lyceum in Doorn.

Socials

Volg Myrthe op Twitter en op Instagram! Het Instagram-account houdt ze samen met jeugdhoogheemraad Tamar bij.

Nationaal Jeugdwaterschap

Het nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 15 en 18 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Het jeugdwaterschap wil ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij waterbeheer in eigen land.

Vertegenwoordiger

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Dit bestuur komt 4 keer per jaar bij elkaar. Samen vormen de jonge bestuurders de ‘jongerendenktank’ van de waterschappen!

Even voorstellen

Hoi!

Ik ben Myrthe en ik ben sinds maart 2019 de jeugddijkgraaf bij waterschap De Stichtse Rijnlanden. Ik zit op school op het Revius Lyceum in Doorn, in 6 vwo en heb een Natuur en Gezondheid pakket. De vakken biologie, scheikunde en aardrijkskunde vind ik het interessantste van mijn vakkenpakket. Dit omdat het met het beheer en behoud van water en leefomgeving te maken heeft, maar ook omdat het je zo precies leert hoe alles werkt en in elkaar steekt.

Ik wilde graag bij het jeugdbestuur omdat waterbeheer een interessant onderwerp is en ik hier later misschien wel meer mee wil doen, vandaar ook mijn vakkenpakket keuze. Maar ook omdat ik het belangrijk vind om jongeren te betrekken bij de taken van het waterschap.

De komende tijd hoop ik erop om veel te leren over het waterschap, het bestuur ervan en ook om jongeren te betrekken bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Zelf vind ik het leuk om in mijn vrije tijd muziek te maken, te dansen, te feesten, vakantie te vieren, met vrienden af te spreken en (natuurlijk) lekker te eten. Ik speel klarinet sinds dat ik negen jaar ben en zit nog langer op dansen, het spreekt dan ook voor zich dat ik veel van muziek hou!