Jeugddijkgraaf

Onze jeugddijkgraaf

Myrthe ter Heide

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Daarnaast is hij/zij actief in ons eigen werkgebied. Van maart 2019 tot maart 2021 was Myrthe ter Heide onze jeugddijkgraaf. In juni 2021 is zij geslaagd voor haar 6V op het Revius Lyceum in Doorn. We hebben dus een vacature!!

Socials

Volg Myrthe op Twitter en op Instagram! Het Instagram-account houdt ze samen met jeugdhoogheemraad Tamar bij.

Nationaal Jeugdwaterschap

Het nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 15 en 18 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Het jeugdwaterschap wil ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij waterbeheer in eigen land.

Vertegenwoordiger

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Dit bestuur komt 4 keer per jaar bij elkaar. Samen vormen de jonge bestuurders de ‘jongerendenktank’ van de waterschappen!

Even voorstellen

Hoi!

Ik ben Myrthe en ik was van maart 2019 tot maart 2021 de jeugddijkgraaf bij waterschap De Stichtse Rijnlanden. Ik zat op school op het Revius Lyceum in Doorn en had een Natuur en Gezondheid pakket. De vakken biologie, scheikunde en aardrijkskunde vond ik het interessantste van mijn vakkenpakket. Dit omdat het met het beheer en behoud van water en leefomgeving te maken heeft, maar ook omdat het je zo precies leert hoe alles werkt en in elkaar steekt.

Ik wilde graag bij het jeugdbestuur omdat waterbeheer een interessant onderwerp is en ik hier later misschien wel meer mee wil doen, vandaar ook mijn vakkenpakket keuze. Maar ook omdat ik het belangrijk vind om jongeren te betrekken bij de taken van het waterschap.

In die twee jaar heb ik veel geleerd over het waterschap, het bestuur ervan en ook heb ik jongeren om mij heen betrokken bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Zelf vind ik het leuk om in mijn vrije tijd muziek te maken, te dansen, te feesten, vakantie te vieren, met vrienden af te spreken en (natuurlijk) lekker te eten. Ik speel klarinet sinds dat ik negen jaar ben en zit nog langer op dansen, het spreekt dan ook voor zich dat ik veel van muziek hou!

Ook jeugddijkgraaf worden?

Lijkt het je leuk om jeugddijkgraaf te worden bij De Stichtse Rijnlanden? Je kunt eenvoudig solliciteren door het aanvraagformulier in te vullen. Je hoeft alleen het eerste deel over wie jij bent in te vullen + het laatste deel over jeugdbestuurders.