Renovatie gemaal Watertorenweg

Laatst gepubliceerd op 2 juni 2021

Het gemaal Watertorenweg bevindt zich net naast de Watertoren aan de Watertorenweg te Cothen en zorgt voor het op peil houden van de naastgelegen polder.

Wat gaan we doen?

Het hele gemaal wordt voorzien van nieuwe coating. De aandrijving van de vijzel wordt vernieuwd en de elektrotechnische besturingsinstallatie worden vervangen. Tijdens de renovatiewerkzaamheden wordt het gemaal vervangen door een kleine tijdelijke pomp om de naastgelegen polder op peil te houden.

Waarom gaan we dit doen?

Het gemaal is verouderd en aan grootonderhoud toe. Tevens is de wens een aantal aanpassingen door te voeren, zodat een goede waterbeheersing ook de komende 25 jaar weer gegarandeerd is. Daarnaast wordt het gemaal zo aangepast zodat deze meer visvriendelijk is. Na deze aanpassingen komen meer dan 90% van de vissen ongeschonden door het gemaal. De nieuwe elektrische installatie is ook efficiënter en energiezuiniger.

Wat is onze werkwijze?

Op dit moment is nog niet bekend hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd. Zodra hier meer informatie over bekend is, wordt deze pagina aangevuld.

Wie voert het werkt uit?

Op dit moment is nog niet bekend wie de werkzaamheden gaat uitvoeren. Zodra hier meer informatie over bekend is, wordt deze pagina aangevuld.

Gemaal Watertorenweg

Gemaal Watertorenweg

Het gemaal dat het waterpeil op orde houdt. Deze staat net naast de Watertoren in Cothen.

Contact

Planning

De voorlopige projectplanning is onderverdeeld in verschillende fases. Deze planning wordt bijgewerkt als er nieuwe informatie beschikbaar is of als de planning gewijzigd wordt.

De verwachting is dat de werkzaamheden rond eind oktober 2021 van start gaan.

De verwachting is dat de werkzaamheden medio februari 2022 zijn afgerond.