Opstelplaatsen mobiele pompen gemaal Caspargouw

Het waterschap heeft plannen voor de aanleg van een opstelplaats voor mobiele pompen bij gemaal Caspargouw in Cothen (gemeente Wijk bij Duurstede).

Vanaf deze opstelplaats kunnen mobiele pompen tijdens extreme droogte, extra water vanuit het Amsterdam-Rijnkanaal naar Utrecht aanvoeren om het water in het Kromme Rijngebied en de stad Utrecht op peil te houden.

Naar deze opstelplaats gaat het waterschap twee afsluitbare watertransportleidingen onder de weg (door de kade) aanleggen en de bestaande elektriciteitsvoorziening uitbreiden.

Gemaal Caspargouw bij Cothen

20180512_152913

Bij dit gemaal wil het waterschap een opstelplaats voor mobiele pompen aanleggen. Hiervoor is ook een uitbreiding van de bestaande stroomvoorziening nodig.

Contact

Arianne van Trigt
Omgevingsadviseur

Het projectplan

Het projectplan ligt van 11 februari t/m 25 maart 2021 ter inzage.

Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden reageren op de plannen. Meer informatie over de plannen, de inspraak en de manier waarop u een reactie kunt indienen, vindt u in de bekendmaking.

In het plan staat welke werkzaamheden het waterschap bij gemaal Caspargouw gaat uitvoeren en de manier waarop dit gebeurt.

U vindt hierin ook wat de gevolgen zijn voor de omgeving en welke maatregelen het waterschap wil nemen om die gevolgen te voorkomen of te beperken.

De tijdelijke noodpompen in 2018

Foto: A. Snel

De situatie in 2018, tijdens de inzet van de KWA.