Jeugddijkgraaf Myrthe ter Heide

Even voorstellen

Hoi!

Ik ben Myrthe en ik ben sinds maart 2019 de Jeugddijkgraaf bij waterschap De Stichtse Rijnlanden. Ik zit op school op het Revius Lyceum in Doorn, in 6 vwo en heb een Natuur en Gezondheid pakket. De vakken biologie, scheikunde en aardrijkskunde vind ik het interessantste van mijn vakkenpakket. Dit omdat het met het beheer en behoud van water en leefomgeving te maken heeft, maar ook omdat het je zo precies leert hoe alles werkt en in elkaar steekt.

Ik wilde graag bij het jeugdbestuur omdat waterbeheer ( is het totaal aan activiteiten die tot doel hebben om het grond- en oppervlaktewater zo goed mogelijk te beheren) een interessant onderwerp is en ik hier later misschien wel meer mee wil doen, vandaar ook mijn vakkenpakket keuze. Maar ook omdat ik het belangrijk vind om jongeren te betrekken bij de taken van het waterschap.

In mijn twee jaar als Jeugddijkgraaf hoop ik erop om veel te leren over het waterschap, het bestuur ervan en ook om jongeren te betrekken bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Zelf vind ik het leuk om in mijn vrije tijd muziek te maken, te dansen, te feesten, vakantie te vieren, met vrienden af te spreken en (natuurlijk) lekker te eten. Ik speel klarinet sinds dat ik negen jaar ben en zit nog langer op dansen, het spreekt dan ook voor zich dat ik veel van muziek hou!

Blik op mij

Myrthe vakantie 3 branding
Myrthe vakantie 2 ondergaande zon
Myrthe vakantie 1 rotskust
Myrthe_op_ijzeren_paard_staand

Blogs