Jeugdbestuur

De Stichtse Rijnlanden betrekt jongeren bij het water in hun eigen regio. Naast watereducatie op scholen, heeft het waterschap enkele 'VIP'-plekken voor jongeren die intensief kennis willen maken met het waterschapswerk en de watersector. Onze Jeugddijkgraaf en Jeugdhoogheemraden zijn tussen de 14 en 18 jaar en zijn gemiddeld 2 jaar actief.

Nationaal Jeugdwaterschap

Het nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Het jeugdwaterschap wil ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij waterbeheer in eigen land.

Jeugddijkgraaf

IMG_7532 Annelotte close-up zwart-wit

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Daarnaast is hij/zij actief in ons eigen werkgebied. Op dit moment is Annelotte Smits onze jeugddijkgraaf. Zij zit op Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven.

Jeugdhoogheemraden

Onze jeugdhoogheemraden zijn actief in het werkgebied van De Stichtse Rijnlanden met het accent op de regio rond hun eigen school. Op dit moment hebben we één jeugdhoogheemraad: Thomas Heijmans van het Revius Lyceum in Doorn. We gaan doorgroeien naar een team van 4 tot 6 jeugdhoogheemraden. Ruimte dus voor sollicitaties!