Kadeverbetering Grechtkade Oost

De oostelijke Grechtkade tussen Woerden en de Houtkade voldeed op sommige plaatsen niet aan de door de provincie opgestelde hoogte- en stabiliteitseisen. De afgelopen jaren is de kade verhoogd en verbreed.

Lokatie + Gemeente

De kade ligt in de gemeente Woerden. Het tracé dat het meest recent is verbeterd (oktober 2016 - juli 2017) loopt van het terrein van drinkwatervoorziening Oasen (vanaf het pontje Gravensloot) tot het westelijke einde van de Houtkade, gelegen op de grens van de gemeenten Woerden en Nieuwkoop.

Werkomschrijving

Het project is uitgevoerd door aannemer J. Den Breejen uit Hoofddorp. De klei en het materiaal is via het water aangevoerd. De wandelroute die tijdens voor de veiligheid was afgesloten, is weer opengesteld. De werkzaamheden zijn in de zomer van 2017 afgerond. Op 26 augustus 2017 is de kade zwemmend opgeleverd.

Werkzaamheden aan de kade

IMG_7676

Kinderen basisschool Eben-Haëzer uit Kamerik op bezoek bij het werk

IMGP0108

Planning

De werkzaamheden aan deze kade zijn in de zomer van 2017 afgerond. Op 26 augustus 2017 is het werk feestelijk opgeleverd.

Meer weten?

Onze projectleider van het waterschap is Willem de Vries.
De omgevingsmanager van het werk in uitvoering is Dirk-Jan de Bruijn, bereikbaar via (Tel. 06-52578666) of via Grechtkade@jdenbreejen.nl.

Het tracé van de kade

Grechtkade Oost

Aannemer Den Breejen aan het werk

IMG_7680