Groot onderhoud rioolzuiveringsinstallatie

De zuiveringsinstallatie van Wijk bij Duurstede zuivert het afvalwater (Water afkomstig van huishoudens en bedrijven dat in het riool komt via toilet, gootsteen, douche en wasmachine) van inwoners en bedrijven uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Het gezuiverde water (effluent) wordt geloosd in het Amsterdam-Rijnkanaal.

De installatie is toe aan een grote onderhoudsbeurt. Dit gebeurt eens in de vijf jaar. Tijdens deze periode wordt er gewerkt aan de installaties voor het transport en de zuivering afvalwater.

Eerst worden de zuiveringsinstallatie, rioolgemalen en persleidingen geïnspecteerd om de omvang van de renovatie in kaart te brengen. Daarna wordt gekeken naar wie de werkzaamheden gaat uitvoeren. Zodra hier meer over bekend is, kunt u de informatie vinden op deze pagina.

De RWZI (Afkorting voor rioolwaterzuiveringsinstallatie) van Wijk bij Duurstede bevindt zich aan de Molenvliet en ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

Planning

De uitvoering gaan 2021 van start.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project, kunt u contact opnemen met Koen van Daal, koen.van.daal@hdsr.nl

Achtergrondinformatie over het zuiveren van afvalwater (Water afkomstig van huishoudens en bedrijven dat in het riool komt via toilet, gootsteen, douche en wasmachine) vindt u via de link hieronder.