Kom naar de Dag van de Bouw

Op 2 juni doet de rioolwaterzuivering (Proces waarbij afvalwater van huishoudens en bedrijven wordt schoongemaakt, waarna het gereinigde water op het oppervlaktewater wordt geloosd) Utrecht mee aan de Dag van de Bouw. Er is een route uitgezet over het terrein van de nieuwe installatie. De route start bij de ingang aan het Zandpad en loopt langs alle processtappen van de nieuwe rioolwaterzuivering naar de uitgang bij de Brailledreef.

U kunt langs de imposante installaties lopen, een Nereda®tank beklimmen en er eens in kijken. Zien hoe een zandfliter werkt en wat er allemaal komt kijken bij de bouw van de slibbehandeling. Medewerkers van de bouwcombinatie Heijmans/GMB en medewerkers van het waterschap zijn aanwezig om al naar gelang uw interesse iets te vertellen over de bouw en/of de werkwijze van deze innovatieve rioolwaterzuivering (Proces waarbij afvalwater van huishoudens en bedrijven wordt schoongemaakt, waarna het gereinigde water op het oppervlaktewater wordt geloosd).

U bent welkom op zaterdag 2 juni 2018 tussen 10.00 - 16.00 uur. Kinderen die hun ouders meenemen zijn ook van harte welkom. Als zij echter kleiner zijn dan 1.20 m mogen zij niet de trap van de Nereda®tank op of afdalen in de traintainer. Verder attenderen wij u erop dat het niet verstandig is naar de zuivering te komen als u (mogelijk) zwanger bent.

De ingang van de informatieve wandelroute is aan het zandpad 2 (langs de Vecht). Wij raden aan om op de fiets of met het OV te komen. U kunt het terrein goed per (OV-) fiets bereiken. Er rijden ook bussen vanaf het Centraaal Station, kijk voor actuele informatie op OV9292. De halte aan de Loevenhoutsedijk komt het dichtste bij de ingang.

Link naar flyer (pdf, 3 MB)

gezamenlijk logo