Nieuwbouw rioolwaterzuivering Utrecht

Op het terrein van de rioolwaterzuivering in Utrecht is een nieuwe installatie gebouwd die de oude zuivering gaat overnemen. Dagelijks zuiveren we hier zo’n 65 miljoen liter afvalwater.

De nieuwe zuivering verbruikt minder energie, neemt minder ruimte in, verspreidt minder geur, kan meer water zuiveren en leidt tot schoner water.

De bouw

Bouw terrein

De nieuwe rioolwaterzuivering is bijna gereed. We bevinden ons nu in de afronding van de bouw. Naar verwachting kan de nieuwe rioolwaterzuivering medio 2019 al het afvalwater van Utrecht zuiveren.

Facebook

Facebook-pagina rwzi Utrecht

Op onze Facebook-pagina melden wij voor de omgeving bijzondere werkzaamheden en plaatsen wij regelmatig foto's. Naar onze Facebookpagina

Hinder melden

Ervaart u hinder van de werkzaamheden of van de zuiveringsinstallatie dan vernemen wij dat graag. U kunt een mail sturen naar nieuwbouw_rwziutrecht@hdsr.nl of even bellen naar (030) 209 7380.

De installatie

de installatie

Het terrein

het terrein

Het poortgebouw

het poortgebouw

De historie

de historie

Geuren en geluid

geuren en geluid

Sloop

sloop

Vergunningen

Bij de bouw van een rioolwaterzuivering komt veel kijken. Voor een aantal maatregelen moet de juiste vergunningen aangevraagd worden, bij andere handelingen is een melding voldoende. Meer info

Nieuwsbrief

Direct omwonenden krijgen zo'n twee keer per jaar een nieuwsbrief over de voortgang van de nieuwbouw. Wilt u ook op de hoogte blijven, abonneer u dan op de digitale versie van de nieuwsbief.

Het werk aan de nieuwe zuivering

aan het werk1
aan het werk2
grondwerk
aansluiting neredatank
bodem neredatank
fundering
stalen kabels
bodem neredatanks
wand stellen
grondwerk-2
omvang neredatank
overleg werkzaamheden
damwanden
overzicht terrein december
tijdelijke leidingen
diepste-punt
Werkoverleg tussen de neredatanks
verplaatsen tijdelijke leiding
overzicht neredatanks
Nog meer vlechtwerk
nog meer leidingen