Stormkade Oudewater afgerond

In Oudewater heeft het waterschap de Stormkade, gelegen aan de zuidkant van gekanaliseerde Hollandsche IJssel, over een lengte van 350 meter vervangen. De werkzaamheden hebben begin 2020 plaats gevonden.

Uit onderzoek door het waterschap bleek namelijk dat de in de dijk liggende 'ankers' niet meer in verbinding stonden met de damwand langs het water. Er bestond een kans dat de damwand zou instorten. In 2019 is een tijdelijke damwand geplaatst, zodat er geen werkzaamheden in het vaarseizoen hoefden plaats te vinden.

Begin 2020 is de tijdelijke damwand vervangen door een nieuwe damwand. Vanaf een ponton op het water is de oude houten damwand verwijdert en trilt de aannemer een nieuwe stalen damwand de grond in. Om de 100 meter is  een geel gemarkeerde drenkelingentrap geplaatst. De werkzaamheden vonden plaats vanaf het water, met uitzondering van grondwerkzaamheden die nodig zijn op de kant, zoals het aanvullen en inzaaien met grond. Hierdoor is het wandelpad tijdelijk nog niet toegankelijk voor wandelaars.

Tijdens de werkzaamheden is RTV Utrecht langs geweest en heeft een reportage gemaakt.