Hallo slootjesspiekers en whale enthusiasts: we mogen weer stemmen!

Gepubliceerd op 11 maart 2019

De campagneposters voor de waterschapsverkiezingen zijn sinds afgelopen week op straat en op perrons in de NS-stations in ons gebied, en in toiletten in 40 cafés, restaurants en sociëteiten in Utrecht te zien. Zo willen we zoveel mogelijk inwoners van ons gebied -Nederlanders èn inwoners met een andere nationaliteit- informeren over de verkiezingen van 20 maart.

Engelstalige stemhulp, webpagina en poster

Veel mensen weten niet dat ook niet-Nederlanders mogen stemmen voor de waterschapsverkiezingen. Voor Provinciale Staten mogen alleen Nederlanders stemmen, maar voor het waterschapsbestuur mogen álle inwoners stemmen, dus ook diegenen met een andere nationaliteit. Het gaat om veel mensen: in Utrecht heeft een derde en in Nieuwegein een kwart van de inwoners een andere nationaliteit dan de Nederlandse. In Utrecht wonen bijvoorbeeld veel buitenlandse studenten en andere expats.

Om hen te informeren over hun stemrecht, ons waterschap en onze politieke partijen hebben we een Engelstalige versie van de stemhulp MijnStem, een pagina op onze website, en een Engelse verkiezingsposter laten maken. Ook de campagnefilm kent een versie met Engelse ondertiteling. Niet alleen elke Nederlander, maar elke inwoner van Nederland heeft tenslotte iets met water....

Hallo slootjesspiekers, stormtrotseerders, miezerfietsers, walvisfans èn whale enthusiasts: we mogen weer stemmen!


Zie ook

Abriposter Hallo slootjespiekers

De Slootjespiekersposter in Nieuwegein

Poster Hello Whale enthusiasts