Een nieuw peilbesluit voor Zegveld

Gepubliceerd op 20 juni 2018

Het waterschap is gestart met het opstellen van een nieuw peilbesluit voor Zegveld. In een peilbesluit zijn voor een bepaald gebied de waterpeilen vastgelegd. Woont u in het dorp Zegveld of de directe omgeving van Zegveld? Ziet u kansen voor of ervaart u knelpunten in het watersysteem, bijvoorbeeld, omdat u te maken heeft met te veel of te weinig water of omdat het water bij u in de buurt niet schoon genoeg is?
Kom dan naar de inloopavond op woensdag 4 juli 2018 in de Milandhof. De avond begint om 20:00 uur (zaal open 19:45 uur).

Een peilbesluit opstellen doen we samen

In een peilbesluit staat welk waterpeil in een bepaald gebied wordt nagestreefd voor de komende tien jaar. Het huidige peilbesluit Zegveld dateert uit 2005. Het vaststellen van een peilbesluit is complex. Er zijn veel belangen om rekening mee te houden. Is er landbouw, natuur, recreatie en/of staan er huizen? Deze gebruiksfuncties stellen verschillende eisen aan de hoogte van het waterpeil. Ook waterkwaliteit, bodemdaling, cultuurhistorie en archeologie spelen een rol. Het doel van het waterschap is een waterhuishouding te realiseren waarbij alle functies zo goed mogelijk bediend worden. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk om de verschillende belangen te kennen. Hiervoor hebben we de inbreng nodig van inwoners en organisaties uit Zegveld en omgeving.

Wensen en/of klachten over het waterpeil?

Het doel van de bijeenkomst is om ons beeld van onder andere het huidige waterpeil, wateroverlast en de ecologische staat bij u te toetsen en uw ervaringen en wensen op het gebied van het waterpeil in Zegveld te inventariseren. Ook informeren wij u over de vervolgstappen om tot een nieuw peilbesluit te komen.


Meer informatie

Voor meer informatie over de informatieavond of het peilbesluit Zegveld kunt u contact opnemen met de projectleider van het waterschap, Susan Graas, T (030) 209 7010 of email susan.graas@hdsr.nl.