Nieuwbouw rioolwaterzuivering open voor publiek

Gepubliceerd op 25 mei 2018

Op 2 juni mag iedereen een kijkje achter de schermen nemen bij de nieuwbouw van de rioolwaterzuivering aan de Vecht in Utrecht. Normaliter is de toegang verboden, maar van 10.00 tot 16.00 uur is de nieuwbouw open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw 2018. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Zuiveringstank beklimmen

Er is een route uitgezet over het terrein van de nieuwe installatie. De route start bij de ingang aan het Zandpad en loopt langs alle processtappen van de nieuwe rioolwaterzuivering naar de uitgang bij de Brailledreef. U kunt zelfs een Nereda®tank beklimmen of u laten abseilen in de Traintainer (trainingsunit voor besloten ruimten). Ook voor de kleinere kinderen is voldoende te doen; op de foto in een shovel of je uitleven op een springkussen. Tijdens de Dag van de Bouw kunt u zien hoe ver de bouw gevorderd is en krijgt u uitleg over hoe de bouw en het zuiveringsproces in zijn werk gaat.

Innovatieve processen

Medewerkers van de bouwcombinatie Heijmans/GMB en medewerkers van het waterschap zijn aanwezig om u te informeren. Zowel in de bouw als in de waterzuiveringsinstallatie gaat een wereld aan innovatieve producten en processen schuil waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor publiek. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw meer dan 68.000 bezoekers.

Welkom

U bent van harte welkom op zaterdag 2 juni 2018 tussen 10.00 - 16.00 uur. Ook kinderen zijn welkom. Als zij kleiner zijn dan 1.20 m mogen zij niet de trap van de Nereda®tank op of afdalen in de Traintainer. Verder attenderen wij u erop dat het niet verstandig is naar de zuivering te komen als u (mogelijk) zwanger bent.


aan het werk
foto flyer dag van de bouw
omvang neredatank