Afscheid Guus Beugelink

Gepubliceerd op 7 maart 2018

Vanavond heeft hoogheemraad Guus Beugelink tijdens de vergadering van het algemeen bestuur afscheid genomen als dagelijks en algemeen bestuurslid.

In zijn afscheidsspeech blikte dijkgraaf Patrick Poelmann terug op de 18,5 jaar dat Guus Beugelink lid was van het algemeen bestuur van De Stichtse Rijnlanden. Hij werd eerst gekozen als vertegenwoordiger van de categorie Ingezetenen in het personenstelsel. Poelmann: "De natuur- en milieuorganisaties pakten dat slim aan, door lancering van het begrip “Groene Bestuurders”: zij vroegen hen welgezinde personen om zich kandidaat te stellen voor de categorie Ingezetenen, waarna zij campagne gingen voeren met als thema “Stem op een Groene Bestuurder”. Je mag dit de voorloper noemen van en de wegbereider voor de politieke beweging WaterNatuurlijk, zoals die in 2007 in alle waterschappen is gaan meedoen".

In 2009 werd Guus door het nieuwe AB, als lijsttrekker van WaterNatuurlijk, verkozen als nieuw lid van het Dagelijks Bestuur. Onder zijn leiding werd het college gevormd en werd hij aangewezen als loco-dijkgraaf, wat hij de volle 9 jaar en 2 maanden is gebleven.

Poelmann memoreerde de steun, die hij al die jaren van Guus Beugelink mocht ontvangen: "Ik zal je na al die jaren missen als mijn eerste loco, rechts van mij, altijd even snel overleggen, grapje maken, makkelijk voorzitterschap overdragen, zo heb ik dat altijd ervaren. Vooral wil ik jou enorm bedanken, in jouw rol als 18-jarig+ bestuurder van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, voor wat je voor ons waterschap hebt betekend".

Lees de volledige afscheidsspeech (docx, 19 kB) van Patrick Poelmann


Guus Beugelink (r) ontvangt tijdens zijn afscheid een cadeau van dijkgraaf Patrick Poelmann.