In Memoriam Willem van der Zaag

Gepubliceerd op 7 maart 2018

Afgelopen vrijdag, 2 maart 2018, is Willem van der Zaag overleden.

Willem is op vele manieren verbonden geweest met ons waterschap. Hij was bestuurder bij onze rechtsvoorganger Groot Waterschap van Woerden, was lid van het overgangsbestuur in de fusie die heeft geleid tot de vorming van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, en van 2013 tot 2015 was Willem lid van ons algemeen bestuur voor de fractie van de Algemene Waterschapspartij. Tussen deze functies door hebben we Willem vele jaren lang leren kennen als schouwmeester en als onafhankelijk lid van de Bezwarencommissie van ons waterschap.

Ook was Willem bestuurslid voor de categorie Bedrijfsgebouwd bij buurwaterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij was daar lid van het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden toen ik gedeputeerde Water was in de provincie Noord-Holland. Zo mocht ik hem al ontmoeten als het ging over de muskusrattenbestrijding, want wij waren beiden portefeuillehouder in onze colleges.

Ik herinner mij Willem als een aangenaam en betrokken bestuurder, postief, kritisch op de inhoud waar nodig, altijd respectvol, innemend en voorkomend naar de mensen waar hij in al zijn functies mee te maken kreeg.

Patrick Poelmann, dijkgraaf


foto Willem van der Zaag

Willem van der Zaag