Waterschap neemt maatregelen als gevolg van regenval en smeltende sneeuw

Gepubliceerd op 14 december 2017

In de afgelopen periode is er in het gebied van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden veel regen gevallen (gemiddeld 37 mm). In combinatie met de smeltende sneeuw zorgt dit ervoor dat de bodem verzadigd is en het water in de sloten en rivieren hoog staat. Het waterschap houdt de situatie nauwlettend in de gaten en heeft een aantal maatregelen genomen.

Maatregelen

Het Waterschap heeft een noodpomp geplaatst in de polder nabij Odijk ten zijden van de A12 (zie kaartje). Deze noodpomp ontlast gemaal Tureluur en zorgt voor extra afvoer van water als gevolg van de regen en gesmolten sneeuw.

De sluis Bodegraven is gestremd voor scheepvaart om zoveel mogelijk water af te kunnen voeren.

Met behulp van slim watermanagement probeert het waterschap zo goed mogelijk het water tijdelijk op te slaan of juist te lozen waar op dat moment ruimte is in het watersysteem.

Weersverwachting

Naar verwachting blijft het tot en met vrijdag droog. In het weekend valt er weer wat neerslag. Naar het er nu uitziet blijft het ook volgende week redelijk droog. Ondanks het redelijke droge weer duurt het nog wel even voordat de peilen weer normaal zijn.


Noodpomp ontlast gemaal Tureluur

Noodpomp ontlast gemaal Tureluur