Stem vandaag voor Aquafarm!

Gepubliceerd op 7 september 2017

Vandaag vindt Making Waves plaats, een eendaags evenement op de Afsluitdijk waarop innovatieve (vooral watergerelateerde) ideeën worden gepresenteerd. Dit met als doel de meest aansprekende ideeën te koppelen aan investeerders en bestuurders. Met andere woorden: de ideeën werkelijkheid te laten worden.

(Half)producten terugwinnen uit afvalwaterzuivering

Mede namens De Stichtse Rijnlanden dingt het project Aquafarm vandaag mee. Aquafarm is een project waarin we als waterschap samenwerken met Waterschap Rivierenland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Initiatievenfabriek van p2-managers, Radboud Universiteit Nijmegen, Onderzoekscentrum B-WARE en Alterra Wageningen-UR. Kern van het project: een nieuwe manier van afvalwater zuiveren door tijdens het zuiveringsproces flora en fauna in te zetten. Doel is om hierdoor zoveel mogelijk hoogwaardige (half)producten te winnen. Denk bijvoorbeeld aan grondstoffen voor parfum, medicijnen, bouw- en isolatiematerialen en dierlijk voedsel.

Publieksprijs

Naast de pitch op de Afsluitdijk wordt er ook een publieksprijs uitgeschreven. Vandaag kan iedereen die dat wil stemmen op zijn/haar favoriete innovatie. Dit kan tussen 15.30 en 16.30 uur. De publiekswinnaar ontvangt een waardecheque van € 5.000,-. Deze kan worden besteed aan coaching, een handelsmissie of conferentie naar keuze.

Stemt u ook voor Aquafarm? Stemmen kan hier (Aquafarm is de laatsgenoemde): https://makingwavesnl.nl/innovations/ Dank u wel alvast!