Waterschap verbetert kade langs oostkant Montfoortse Vaart

Gepubliceerd op 8 november 2019

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de kade aan de oostkant van de Montfoortse Vaart versterken. De kade ligt langs de Cattenbroekerdijk, vanaf de Lindeboomsweg in Montfoort tot aan de kruising Weidepad-Cattenbroekerdijk.

De werkzaamheden zijn nodig, omdat de kade niet voldoet aan door de provincie opgestelde veiligheidseisen. De kade is te laag en niet stabiel genoeg is. Aannemer Ploegam uit Oss voert de werkzaamheden uit. Het werk duurt tot april 2020.

Werken vanaf het water

De Cattenbroekerdijk is een belangrijke ontsluitingsweg voor bewoners, landbouwverkeer en fietsende schooljeugd. De inzet is om de weg maximaal open te houden tijdens de werkzaamheden. De aannemer verwijdert de oude beschoeiing vanaf een ponton op het water en trilt een nieuwe stalen damwand de grond in. Er kan dan enige geluidshinder ontstaan, door het trillen van de damwand. Geprobeerd wordt de hinder zoveel mogelijk te beperken.


Meer informatie

Voor meer informatie over de kadeverbetering kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Hans Verkerk van het waterschap, tel (030) 634 57 00, e-mail: hans.verkerk@hdsr.nl.