HDSR

Zoeken
Zoek op alfabet

Nieuwsbrief 5 - 2014

header
2014, nummer 5

Het waterschap sleepte een 2e prijs in de wacht bij de Waterinnovatieprijs. Ook zijn er diverse projecten in uitvoering. Waar? Lees er meer over in deze nieuwsbrief.

Oefening wateroverlast Kockengen

Oefening 1

De Veiligheidsregio Utrecht, de gemeente Stichtse Vecht en het waterschap hebben een calamiteitenoefening wateroverlast gehouden in Kockengen.
Lees meer>

2e plaats Sturen met water bij Waterinnovatieprijs

Het project 'Sturen met water' van waterschap en Veenweiden Innovatiecentrum heeft een tweede plaats behaald in de categorie 'Voldoende water' bij de Waterinnovatieprijs.
Lees meer>

Mogelijk overlast voor fietsers vanwege aanleg oevers Kromme Rijn Odijk/Bunnik

IMG_0161

De aanleg van natuurlijke oevers langs de Kromme Rijn in Odijk en Bunnik is in volle gang. Daardoor rijden er diverse vrachtwagens met materialen door de beide dorpen.
Lees meer>

Inloopavond over nieuwe brug Goejanverwellesluis in Hekendorp

Het waterschap houdt op 16 december 2014 een inloopavond over de vervanging van de brug over de Goejanverwellesluis in Hekendorp. De huidige, sterk verouderde, brug is dringend aan vervanging toe.
Lees meer>

Hoogheemraad Guus Beugelink prijst originaliteit innovatieve plannen leerlingen

Guus Beugelink

Een jury met daarin hoogheemraad Guus Beugelink van het waterschap beoordeelde onlangs de innovatieve plannen van leerlingen 4HAVO/VWO van de school voor voortgezet onderwijs UniC-Utrecht.
Lees meer>

Jaagpad IJsseldijk-Zuid tijdelijk afgesloten

Het jaagpad langs de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel tussen IJsselstein en de Knollemanshoek is gedeeltelijk afgesloten vanwege het vervangen van de beschoeiing.
Lees meer>

Getuigen gezocht van oorlogshandelingen in WO II voor explosievenonderzoek

Het waterschap zoekt getuigen van oorlogshandelingen tijdens de Tweede Wereldoorlog in of bij de IJssel, om de risico’s van graaf- en baggerwerkzaamheden zo veel mogelijk te verkleinen.
Lees meer>

Sloten grotendeels schoon

Schouwmeester aan het werk

De sloten in het werkgebied van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zijn grotendeels schoon. Ongeveer 94,9 % van de bijna 4.700 onderhoudsplichtigen heeft zijn werk goed gedaan.
Lees meer>

Fietspad Grechtkade weer omgeleid

Waterschap en gemeente Nieuwkoop hebben besloten om de tijdelijke omleidingsroute voor fietsers over de Grechtkade weer in ere te herstellen. Het nieuwe fietspad over de kade is nog te modderig.
Lees meer>

Aanpak zuidelijke kade Grote Heicop in Kockengen

grote_heicopkade_zuid

De kade ten zuiden van de Grote Heicop in Kockengen wordt verbeterd. Deze kade wordt verhoogd en verbreed om aan de landelijke normen te voldoen.
Lees meer>

Reageren?

Neem contact op met de redactie

Telefoon: (030) 634 59 49
E-mail: communicatie@hdsr.nl

Volg ons!

Logo Twitter

Blijf ook via Twitter op de hoogte van het waterschapsnieuws.

Abonneren

Aanmelden of juist afmelden voor de nieuwsbrief? Ga naar de abonneeservice op onze website en regel het direct zelf!