Denk mee over de verbetering van de dijk Wijk bij Duurstede-Amerongen

Gepubliceerd op 14 mei 2018

De komende 10 jaar gaat Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden het project Sterke Lekdijk uitvoeren. De Lekdijk wordt hierbij dusdanig versterkt zodat deze weer decennia mee kan. Het deel van Wijk bij Duurstede tot aan Amerongen is een van de eerste projecten die nu opgestart wordt. Het project zit in de zogenaamde verkenningsfase. In deze fase wordt onderzocht wat de beste oplossing is voor het versterken van de dijk. Naast het veiliger maken is het direct een kans om de dijk ook mooier te maken. En daarom roept het waterschap betrokkenen op om mee te denken.

Samen voor een mooie dijk

Het waterschap is op zoek naar mensen vanuit diverse achtergronden (bewoners, agrariërs, grondbezitters) zodat verschillende belangen bij elkaar gebracht kunnen worden en te komen tot een oplossing. Het streven is om een ontwerpgroep te vormen van circa 25 deelnemers. Deze groep zal in de komende twee jaar ongeveer 8 tot 10 keer bij elkaar komen. De deelnemers hoeven geen specialistische kennis te hebben maar vooral een grote dosis enthousiasme, denkkracht en betrokkenheid. De start en kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 16 juni a.s. in de Napoleonschuur in Amerongen. De eerste daarop volgende werkavond is op donderdag 5 juli a.s.

Aanmelden

Bent u bereid om met ons mee te denken? Meld u dan voor 1 juni aan! Dit kan via sterkelekdijk@hdsr.nl. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij Jannes van Hove (06-27090415) of Evelien Mewe (06-11614721).

Online magazine

Op 8 mei is de tweede editie uitgekomen van Kijk op de Lekdijk uitgekomen, het magazine over het project Sterke Lekdijk. Deze editie gaat specifiek in op de plannen voor het deeltraject tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede. En hier op deze website vindt u een pagina over het hele project Sterke Lekdijk. Daar kunt u zich ook aanmelden voor het magazine.