Duik in de Week van ons Water en maak op 20 mei een excursie

Gepubliceerd op 11 mei 2017

Wilt u eens zien hoe het waterschap op de rioolwaterzuiveringsinstallatie het afvalwater schoonmaakt? Kom dan een kijkje nemen op zaterdag 20 mei 2017 van 11.00 tot 16.00 uur bij de zuiveringsinstallatie aan de Rijsenburgselaan 133, 3972 EH in Driebergen.

Rondleiding

WC doortrekken, wasje draaien, onder de douche…. Waar gaat dat al dat vieze water eigenlijk heen en hoe wordt het schoongemaakt? En wat mag er nu wel en niet het riool in? Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden houdt regelmatig open dagen op de rioolwaterzuiveringen om de antwoorden op deze vragen te geven. Ervaren rondleiders laten zien hoe belangrijk het is dat ons afvalwater wordt schoongemaakt en vertellen wat daar allemaal bij komt kijken. Ook is er een film te zien over het werk van het waterschap. De rondleidingen zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is.

Week van ons water

Van 12 tot 21 mei vindt de landelijke Week van ons Water plaats, die gaat over schoon water en gebruik van water in en om je huis. Gedurende deze week worden in het hele land iedere dag evenementen georganiseerd.

Rondleidingen op afspraak

Het waterschap verzorgt ook op afspraak rondleidingen voor groepen. Excursies zijn mogelijk op werkdagen tot 16.00 uur, voor groepen van 8 tot 20 personen. Ook schoolklassen zijn van harte welkom, vanaf groep 7. Meer informatie leest u op www.destichtserijnlanden.nl.