Start onderzoek dijkversterking bij Wijk bij Duurstede en Salmsteke

Gepubliceerd op 23 februari 2017

Het algemeen bestuur van het waterschap heeft op 22 februari besloten om het project Sterke Lekdijk te starten. Het waterschap start daarvoor in 2017 met twee deelprojecten, te weten met de dijk tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen en bij Salmsteke.

Bij dit besluit heeft het algemeen bestuur aangegeven wat zij belangrijk vindt bij de dijkversterking. Zo wil het bestuur zo vroeg mogelijk bewoners en andere belanghebbenden betrekken bij het onderzoek welke maatregelen de beste zijn. Daarom organiseert het waterschap op 14, 21 en 22 maart drie informatie bijeenkomsten voor bewoners en andere belanghebbenden, in Wijk bij Duurstede, Nieuwegein en Lopik. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen medewerkers u graag meer over de eerste plannen. Ook kunt u aangeven of en op welke manier u bij de dijkversterking betrokken wilt worden.

Het duurt nog wel even voordat er buiten werkzaamheden van start gaan, namelijk op zijn vroegst in 2020. Eerst moet onderzocht worden welke maatregelen precies op welke plaats nodig zijn. Dit doen we in samenwerking met bewoners en andere belanghebbenden. Dat willen we zorgvuldig doen, dus nemen we daar voldoende tijd voor.


Zie ook